Kolačići i GDPR

KOLAČIĆI

Koristimo kolačiće kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja ove stranice, u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja ove stranice i kako bi Vaše iskustvo kupovine bilo što pozitivnije. Nećemo koristiti kolačiće zajedno s Vašim osobnim podacima bez Vaše prethodne privole.

Kolačići su male tekstne datoteke koje se postavljaju na Vaš uređaj radi pohranjivanja podataka, a koje može ponovno pozvati web-poslužitelj u domeni koja je postavila kolačić. Kolačiće i sličnu tehnologiju koristimo kako bismo pratili i zapamtili što imate u košarici, za pohranjivanje Vaših preferencijalnih odabira i postavki, te da bismo ih mogli primijeniti za prijavu, omogućivanje internetskog oglašavanja, borbu protiv prevara, analiziranja performansi naših proizvoda i za ostale legitimne svrhe. Moguće je da upotrebljavamo i web-pratilice za isporuku kolačića i prikupljanje podataka o upotrebi i uspješnosti. Naša web-mjesta mogu uključivati web-pratilice, kolačiće ili sličnu tehnologiju davatelja servisa trećih strana.

Ako ne omogućite kolačiće, i dalje ćete moći koristiti naše stranice, ali moguće je da će određene funkcionalnosti biti onemogućene. Većina web-preglednika u svojim postavkama omogućava korištenje kolačića, ali ove postavke možete promijeniti u postavkama Vašeg web-preglednika (na računalu, tabletu ili drugom mobilnom uređaju).

Kolačići ne mogu oštetiti vaše računalo. Nikada ne pohranjujemo podatke koji služe osobnom identificiranju, kao primjerice podatke o Vašoj debitnoj/kreditnoj kartici, ali koristimo kriptirane i anonimne podatke koje prikupimo iz kolačića kako bismo unaprijedili našu web stranicu – primjerice, kako bismo otkrili i popravili pogreške koje se ponekad događaju na web stranicama.

Kolačići nisu računalni programi, oni ne mogu čitati druge informacije koje su pohranjene na Vašem računalu. Oni ne mogu biti iskorišteni da bi prenijeli računalne viruse ili da bi pribavili korisničke podatke kao primjerice e-mail adresu, itd. Moguće je da imamo dogovor s pažljivo odabranim i nadziranim dobavljačima koji, u malo broju slučajeva, mogu postaviti kolačiće tijekom Vašeg posjeta našoj web stranici, a kako bi se isti koristili za re-marketing svrhe – dakle kako bismo Vam pokazali proizvode i usluge temeljem Vaših pretpostavljenih interesa i preferencijalnih odabira. Molimo da svakako uzmete u obzir da nismo i ne možemo biti odgovorni za sadržaj web stranica koje nisu naše, odnosno koje mi ne kontroliramo.

Naši kolačići ne sadrže osobne podatke, kao primjerice Vaše ime ili prezime ili podatke o plaćanju – oni samo sadrže „ključ“ koji se poveže s ovakvim podacima jednom kad se prijavite na korisnički račun.

Ako želite ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s bilo koje web stranice koja je pod našom kontrolom, možete to učiniti u postavkama Vašeg web-preglednika. Svaki web-preglednik je drugačiji pa predlažemo da potražite takve opcije u „Pomoć“ dijelu Vašeg web-preglednika. Morate biti svjesni da takvom radnjom možete prouzrokovati da određene funkcionalnosti naše web stranice neće moći raditi.

Ako vam je potrebna dodatna informacija o kolačićima, posjetite www.allaboutcookies.org

GDPR

Dječji vrtić CVIT je “voditelj obrade” osobnih podataka u skladu s Općom uredbom (EU) o zaštiti podataka i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.
Vrtić u okviru svoje odgojno-obrazovne djelatnosti obrađuje osobne podatke korisnika i/ili potencijalnih korisnika usluga programa predškolskog odgoja i obrazovanja (djece, zakonskih zastupnika i ostalih članova njihovog zajedničkog domaćinstva) koji u smislu Opće uredbe (EU) o zaštiti podataka imaju status ispitanika.
U obradi osobnih podataka Vrtić posebnu pažnju posvećuje osiguranju privatnosti i zaštiti njihovih osobnih podataka na način da se obrađuju samo oni osobni podaci koji su nužni za svrhu obrade te da isti nisu automatski, bez intervencije pojedinca, dostupni neograničenom broju pojedinca.
Svrha obrade osobnih podataka (općenito)
Vrtić osobne podatke djece, zakonskih zastupnika djece i ostalih članova njihovog zajedničkog domaćinstva obrađuje u sljedeće svrhe:

– za potrebe provedbe postupka upisa djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja
– za potrebe ostvarivanja prava i obveza korisnika usluga programa predškolskog odgoja i obrazovanja u vrtiću
– za vođenje propisane pedagoške i zdravstvene dokumentacije djece u vrtiću.
Dječji vrtić u svrhu pružanja usluga predškolskog odgoja, obrazovanja i skrbi prikuplja, obrađuje i koristi osobne podatke, te brine o zaštiti istih u skladu s važećim zakonskim propisima, standardom predškolskog odgoja i odlukama Osnivača.
Osobni podaci ispitanika pohranjuju se i čuvaju sukladno popisima i rokovima čuvanja propisanih Pravilnikom o zaštiti i obradi arhivskog i registraturnog gradiva za koje je vrtić ishodio prethodnu suglasnost nadležnog državnog arhiva u Zadru.